fredag 28. januar 2011

Drømmen om Amerika

SKIEN BIBLIOTEK
Onsdag 16. februar kl 19.00

Forfatteren Toril Brekke forteller om sin Amerika-trilogi
 

Hvem var de, disse 52 nordmennene som reiste over havet til Amerika med sluppen Restauration i 1825? Hvilke drømmer drev dem til å våge den strabasiøse overfarten i en altfor liten båt?
De første som reiste var kvekere og haugianere som var  forfulgt for sin tro. Senere kom bønder, plassfolk og innerster.  Felles var lengselen etter frihet og ønsket om egen jord.

Når ropet om gull lyder fra California i 1849, er det mange fra "det norske" Midtvesten som gir seg i kast med den strabasiøse turen fra Independence, Missouri til gullfeltene ved Sutter's Mill.  Alle har drømmer om et bedre liv for seg og sine, om lykken som gullet kan gi.

Mens "Drømmen om Amerika" handler om søken etter mer frihet og "Gullrush om jakten på gull og rikdom, møter vi i "Det lovede landet" lykkejegeren og rømlingen.
Bøkene gir oss både en gripende kjærlighetshistorie og tar oss med til de norske innvandrernes virkelighet blant sjøfolk i Brooklyn, bønder i Midtvesten, cowboyer i Texas og tømmerhoggere i nordvest.


Jan Christensen fra fra Grenland Ættehistorielag

Han forteller om noen av Skiensborgernes utvandring til Amerika,og gir bl.a. tips om kilder som knytter forbindelseslinjer mellom gamlelandet og USA.

Gratis adgang!
Publiser innlegg


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar