tirsdag 25. oktober 2011

Forfatterbesøk av Britt Karin Larsen

Mandag 31. oktober kl. 19.00 er det mulig å oppleve Britt Karin Larsen på Skien bibliotek.

Britt Karin Larsen (født 16. april 1945) er en norsk dikter og forfatter.
Hun har en stor produksjon av diktsamlinger og romaner bak seg, og er særlig kjent for sin roman-trilogi om tatrene,

Hun vil forteller om sitt forfatterskap,  med hovedvekt på tatertrilogien.
Denne trilogien handler om taterfolkets samhold og utholdenhet som et forfulgt folk i Norge.

Den første boka, ”De som ser etter tegn”, følger den fremmelige guttungen Elias som er født på begynnelsen av århundret, samt hans familie Oliverfølget, på deres ferd gjennom landet. Kjærligheten mellom en tatergutt og en bondedatter kan få uante konsekvenser for dem begge.

Bok nummer 2, ”De usynliges by”, er en frittstående fortsettelse av historien om tateren Elias og de andre reisende som beveger seg i utkanten av det etablerte norske samfunnet.
Dette er historien om Elias og Anna. Med stor innlevelse og bred pensel forteller Britt Karin Larsen om stoltheten, samholdet, utholdenheten og om forfølgelsen taterne blir utsatt for. I denne boka har vi kommet nærmere vår egen tid; dermed øker brutaliteten fra storsamfunnet.

Den siste boka, ”Sangen om løpende hester”, fører fortellingen om taternes liv og kultur opp til våre dager. Elias er blitt en gammel mann. Forfølgelsen og tvangstiltakene har preget dette folket i generasjoner, og mange har lang trening i å skjule sin bakgrunn. Men fremdeles er hovednerven i fortellingen stoltheten og samholdet hos et folk som har vært omgitt av frykt, misforståelser og mystikk.

Gratis adgang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar