mandag 8. oktober 2012

Hvor skal et nytt bibliotek ligge?I prosjektet Handlingsprogrammet for Skien sentrum 2020 jobber vi med plassering av nytt bibliotek. Hovedmålet er å få på plass et godt bibliotek for alle i Skien. Nytt bibliotek vil også være en stor drivkraft i byutviklingen, fordi biblioteket trekker mange mennesker. I dag er det over 200 000 personer som besøker biblioteket hvert år. Ny plassering kan gi enda fler besøkende. Det gjør det attraktivt å ligge i nærheten av biblioteket, både for eksisterende og nye etableringer.

Et nytt bibliotek kan være med å sette Skien på kartet og gi ringvirkninger vi bare drømmer om. Skien er i endring og vi må se på bibliotek med fremtidens briller på.
 
Det vil ta tid å få nytt bibliotek på plass. Når sted og finansiering er avklart kan det ta 5-8 år før biblioteket åpner døra. Derfor er det viktig å se for seg hvordan et fremtidig bibliotek kan bli og hvilke ringvirkninger det kan gi for byutviklingen. Det er definert 7 områder som er aktuelle for nytt bibliotek. Innenfor alle områdene kan det bli et godt bibliotek.

 

Fremtidens Skien vil bli påvirket av

 • Kollektivterminal på Landmannstorget
 • Bru over Bryggevannet 
 •  Rådhusplassen knyttet sammen med Bryggeparken
 • Handel- og kafeliv i gågata  
 • Bibliotek……. 
 
 
 
 
I hvilket område bør biblioteket plasseres for å bli best for de som bruker det?
I hvilket område får vi de beste og største ringvirkningene for byen litt frem i tid
Hvor mener du vi får et godt bibliotek? Hvilket sted vil være best for byen på lang sikt?
Gå inn på bibliotekets Facebookside og si din mening
Du kan også legge igjen en kommentar her på bloggen
 
·         
·        
·         
·       


 
 

 

5 kommentarer:

 1. Biblioteket bør ligge i område 3 eller evt. 2.
  Det er sentrale områder i byen. Jeg synes at områdene 5,6 0g 7 absolutt bør unngås. Disse er usentrale!

  SvarSlett
 2. Jeg pleier å ta bussen til biblioteket hver gang og noen ganger har jeg det travelt og det er lettere for meg at biblioteket er i en sentralt område. Ihvertfall nært landmanntorget, noen ganger når jeg venter på bussen og det er kaldt ute og siden biblioteket ligger nær bussplassen så drar jeg opp og er i biblioteket og leser litt eller finner meg en bok å låne. Det var egentlig grunnen til jeg begynte å besøke biblioteket nesten hver dag :)

  Så jeg er enig med den andre kommentaren her.

  SvarSlett
 3. Landmannstorvet pga kollektivtrafikk og gode parkeringsmuligheter.

  SvarSlett
 4. Så bra at noen er opptatt av biblioteket vårt, og mener noe om hvor et nytt bibliotek bør ligge.

  Marit J.

  SvarSlett
 5. Tillat meg å introdusere LE-MERIDIAN FINANSIERINGS TJENESTER. låneselskapet som gir meg et lån på 5 000 000,00 dollar. Når andre låninvestorer har neglisjert tilbudet mitt, men Le_Meridian Funding Service gir meg suksesslån. De er direkte i lånefinansiering og prosjekt når det gjelder investering. de tilbyr finansieringsløsninger til selskaper og enkeltpersoner som søker tilgang til kapitalmarkedsfond, de kan hjelpe deg med å finansiere prosjektet ditt eller utvide virksomheten din. E-postkontakt :::: lfdsloans@lemeridianfds.com Også lfdsloans@outlook.com eller Skriv på whatsappnummer på 1- (989-394-3740) Good Intend,

  SvarSlett