torsdag 20. januar 2011

En reise i krigshistorien

onsdag 26. januar kl. 19.00


NORSKE KVINNERS KRIGSINNSATS
Terje Kristoffersen om ”De tause heltene – 830 S”

Forfatteren forteller historien om 830 S som var en hemmelig organisasjon under den andre verdenskrig. Organisasjonen som til nå har vært så og si ukjent, hadde sin egen varslings- og sikringstjeneste, bred militær etterretning, eksporttjeneste og innhenting av viktig informasjon for de allierte


Det er mulig å kjøpe boka
Les mer om forfatteren 


Trym Staal Eggen forteller om bøkene ”Kampen” og ”Skammen”
av Kjell Staal Eggen


Boka handler om motstandskamp, sabotasje og likvidasjoner. Forfatteren var en av okkupasjonstidens mest aktive motstandsfolk.
Vi får høre om tungtvannsaksjonen, anslagene mot jernbanene på slutten av krigen, bombeangrepet på Herøya utenfor Porsgrunn og mye mer.

Les mer  om boka


Boka viser med en lang rekke eksempler hvor norske jøder ble sveket under krigen av regjeringbyråkrati, Milorgs ledelse og sivile.
Fremstillingen bekreftes av Sigurd Becker i etterordet. Han var blant dem Eggen med flere klarte å snappe ut av Gestapos hender og transportere med båt til Sverige.
Les mer  om boka.

Gratis adgang.
Biblioteket stenger kl. 19.00 for utlån. Lesesalen er åpen som vanlig

2 kommentarer:

 1. Det blir mulighet for kjøp av boka " De tause heltene"

  SvarSlett
 2. Terje Kristoffersen31. januar 2011 kl. 11:38

  Ønsker å takke både biblioteket og alle de frammøtte blant publikum for en svært hyggelig bokkveld. Først og fremst var det flott at det var nær fullsatt bokhjørne. Dernest alle de fine tilbakemeldingene vi fikk etter foredragene.

  Synes dere ved biblioteket fortjener en stor takk for at dere legger til rette for slike kulturbegivenheter enten det er bøker fra fremste hylle eller de for de spesielt interesserte.

  Takk skal dere ha!

  mvh
  Terje Kristoffersen

  SvarSlett