lørdag 10. mars 2012

Vårens spennende litteratur
Er du av dem som lader opp til påske med god litteratur, det være seg kriminallitteratur eller annet? Da bør du legge turen til Skien bibliotek onsdag 14. mars kl. 19.00.
Møt fortatterne
Audun Flaaten, Kurt Hanssen, Sonja Holterman, Anders Lunde og Marit Reiersgård
Enkel servering.
Gratis adgang.
Arrangementer er et samarbeid mellom Skien bibliotek og Norli - Arkaden. 


Slik presenteres bøkene på forlagenes nettsider:

Anders Lunde: Mørkerom
Aschehoug forlag

Den morgenen Gamle Einar Abrahamsen dør, kjører en varebil rundt til innbyggerne i en liten by med lasterommet fullt av konvolutter. Hver av konvoluttene inneholder et brev fra Gamle Einar. Det viser seg at den gamle byoriginalen har visst mer om livene til innbyggerne enn noen andre, også deres nærmeste. Kanskje har han kjent dem bedre enn de gjorde selv. Brevene setter i gang en seriereaksjon som forandrer innbyggerne fundamentalt, og deres forhold til hverandre. Dette er en roman om mørkerommene i vårt liv - om alt det vi ikke vil si til noen andre.Kurt Hanssen: Nattegjest
Gyldendal forlag

Kunstneren Mogens Lassen skal snart ha utstilling. Bildene hans ligger i det øvre prissjiktet, og galleristen ser endelig en mulighet til å redde galleriet fra konkurs.
Men også andre, mer pengesterke kunstinvestorer er ute etter ham. På den ærverdige familiegården i Lommedalen i Bærum legger Mogens siste hånd på utstillingens hovedarbeid. Han skjærer seg med barberblad på underarmene og lar blodet renne utover lerretet. Men på utstillingsåpningen skal det skje verre ting. Og snart må politietterforskerne Brede Monsen og Rikke Lindstad rykke ut til det som er en drapssak: Mogens Lassen er funnet drept i atelieret. Ved siden av ham ligger en ukjent eldre kvinne.


Audun Flaaten: Domino Indigo
Pasadena forlag

 I Oslo vikles nervemennesket Julian Wang inn i en drapssak. Den blir et møte både med egne demoner fra fortiden og med et persongalleri der venn eller fiende synes vanskelig å avgjøre. Og hva er den gåtefulle Sabines rolle i det hele? Hvem er hun egentlig, og hvilken agenda har hun?
I PhiladelphiaI slipper Felix Horvacz ut etter å ha sittet tolv år uskyldig i fengsel. Han har mistet alt. Han er blitt et annet menneske. Han vil ha hevn.
I Skien kjemper Karen Scott gjennom hele oppveksten for å kaste tvillingen Kirsti ned fra tronen. En dag byr muligheten seg...
Domino Indigo er en raffinert psykologisk thriller der tre historier spinnes sammen i et intenst drama.


Sonja Holtermann: Presteskapet
Juritzen forlag

Likestillingsombudet i Norge blir brent ihjel i sitt eget hjem En nidstang er reist i hagen, og en bok om en grusom hekseprosess fra middelalderen ligger i postkassen. Like etterpå bortføres en kvinne og druknes etter et middelaldersk ritual. Og det stopper ikke der.
Flere kvinner forsvinner i Oslo.Krimjournalist Ira Torgrimsson dekker sakene og finner snart en sammenheng mellom det rituelle drapet i Osloog heksebrenningene på 1600-tallet.
Men hva er motivet etter så mange år, og hvem er med i grupperingen som blir kalt Presteskapet? Presteskapet må stanses før flere liv går tapt – og saken blir mer og mer personlig for Ira, som også kjemper for omsorgsretten til stebarnet sitt.


Kurt Hanssen: Nattegjest
Gyldendal forlag

Det er 25. januar, det snør tett. Brøytebilen dundrer langs de smale veiene i Lier utenfor Drammen. Fem år gamle Oda tar på seg den rosa parkdressen og går ut for å ake. Hun kommer ikke inn igjen til middag, hun er sporløst borte.
I nabohuset tyvlåner unggutten Raimo morens bil for å kjøre til den kvinnelige tegnelæreren sin. Han finner henne kvalt, og tilsynelatende voldtatt. Likevel velger Raimo å holde munn om det han ser.
Hvilke hemmeligheter er det som skjuler seg i vintermørket?
Politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen begynner det vanskelige arbeidet med å avhøre mennesker på et lite tettsted. Alle kjenner hverandre, alle vet noe. Og alle ønsker noe mer for livene sine.

2 kommentarer:

 1. Hmm... Må si jeg stusser over at Anders Lundes roman "Mørkerom" blir omtalt som krim. Jeg leste den for litt over en måned siden, og jeg vil heller klassifisere den som en blanding av realisme og surrealisme. Krim er den i alle fall ikke, da det verken er noen form for kriminalitet eller mordgåter som skal oppklares i boken.

  Referatet som dere gjengir er nok dessverre feil. Her er det riktige handlingsreferatet som er hentet fra Aschehougs hjemmeside:

  "TENK OM NOEN VISSTE ALT OM DEG ...

  Den morgenen Gamle Einar Abrahamsen dør, kjører en varebil rundt til innbyggerne i en liten by med lasterommet fullt av konvolutter. Hver av konvoluttene inneholder et brev fra Gamle Einar. Det viser seg at den gamle byoriginalen har visst mer om livene til innbyggerne enn noen andre, også deres nærmeste. Kanskje har han kjent dem bedre enn de gjorde selv. Brevene setter i gang en seriereaksjon som forandrer innbyggerne fundamentalt, og deres forhold til hverandre. Dette er en roman om mørkerommene i vårt liv - om alt det vi ikke vil si til noen andre."

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk til deg!
   Av og til går det litt vel raskt for seg, særlig når vi er flere som jobber med samme sak.
   Håper ikke alt for mange har lagt merke dette.

   Også vi som ikke tror noen leser bloggen vår. Selv om dette er rimelig flaut, er det også litt fint å se at det er noen der ute som følger med :-)

   Marit
   Skien bibliotek

   Slett