søndag 21. april 2013

Jon Nygaard: "... af stort est du kommen." Henrik Ibsen og Skien. 2013  Hør professor Jon Nygaard kåsere om boka si på Skien bibliotek torsdag 25. april kl. 19.00.

 

Boka er et referanseverk for alle kommende biografier om Henrik Ibsen. Den påviser en lang rekke feil og unøyaktigheter i tidligere framstillinger av Henrik Ibsens slekt og bakgrunn i Skien. Funnene i boka er originale, og vil være viktige i framtidig Ibsenforskning.

Ibsen var ikke et geni som tilfeldigvis var født i Norge og som på tross av omstendighetene klarte å få verdensberømmelse. Han var ikke født i små og fattige kår i en liten norsk provinsby. Grunnen til at Henrik Ibsen fikk en så enestående posisjon, var at han hadde en helt enestående bakgrunn og helt spesielle sosiale og kulturelle forutsetninger – kort sagt fordi han ble født i Skien i Norge i 1828.
Boka bør også vekke interesse blant et bredere historieinteressert publikum.

Jon Nygaard er professor i teatervitenskap ved Senter for Ibsenstudier ved Universitetet i Oslo. Forskningsområdet er Ibsen og teater, teaterhistorie og teaterpolitikk. Han har særlig vært opptatt av teatrets egenart som noe annet enn litteratur.

Gratis adgang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar