onsdag 20. mai 2015

Ingvild H. Rishøi: VinternovellerIngvild H Rishøi har siden debuten i 2007 skrevet barnebøker og noveller. Vinternoveller er hennes sjette utgivelse, og består av en samling tre lengre fortellinger. 
Vi møter en mor  med en datter som har en følsom blære, en far som akkurat har kommet ut av fengselet og sliter med et putekjøp, og den flinke og ansvarlige storesøsteren som i praksis har omsorgsrollen, og nå rømmer med barna for å unngå at søsknene splittes.
Rishøis persongalleri har det fellestrekket at de alle sammen er svært sårbare mennesker, som kjemper, men likevel ikke strekker til. Dette understrekes av at handlingene utspiller seg i  vinterlandskaper preget av slaps, kulde og mørke. Imidlertid er det håp i disse universene, og det er særlig i små og subtile handlinger fra bikarakterene denne medmenneskeligheten kommer til syne.
Samlingen er skrevet i et språk som kler både historien og de litterære personene. Det er presist, godt og troverdig forfattet.  Vinternoveller kan anbefales dersom du ønsker deg en bok som slår følge med deg lenge etter at siste side er ferdiglest. 
SF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar