mandag 29. juni 2015

Simonsens, Frøydis Sollid: Hver Morgen Kryper jeg Opp Fra Havet
Gyldendal 2013  

Hver Morgen Kryper jeg Opp Fra Havet er Frøydis Sollid Simonsens debutroman. Hun er norsk, bosatt i København og studerer på tegneserieskole i Malmö. Forfatteren har også tegnet omslaget.

Romanen består av en rekke kortprosaer som henger sammen og den ytre handlingen følger en biologistudent som leser til eksamen og blir dumpet av kjæresten. Det som er særlig interessant er de svært presise formuleringene og observasjonene, samtidig som naturvitenskaplige fakta er gjennomgående i tekstene.
Dette er en bok som setter standarden fra første setning. Den har noe vakkert, sterkt og originalt ved seg. Flere ganger må jeg stoppe opp å lese setninger og hele avsnitt på nytt. Derfor tar det som i utgangspunktet er en kort fortelling tid å komme seg gjennom. Noe som ikke minst skyldes alle refleksjonene fortellingen utfordrer til underveis.
Boken passer for deg som er opptatt av gode skildringer og liker romaner som lar leseren spille en meddiktende rolle. Du kan forberede deg på en underfundig og velskrevet tekst. Den setter nyskapende vri på det som i utgangspunktet kunne vært en godt kjent historie. 

SF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar