tirsdag 12. januar 2010

Nick Hornby: SlamDen engelske forfatteren Nick Hornby skildrer sin generasjon og samtid på en treffende og underholdende måte, men bak det hele er alvoret –

Slam er en herlig historie om en tenåringsgutt som helt uventa gjør ei jente gravid.

Sam Jones er ganske fornøyd med livet, han blir snart 16 og bor sammen med den unge mora si (32), som akkurat har kvitta seg med en ekkel samboer, og Sam har fått til noen nye triks på skateboardet.

Sam elsker å skate, en gang fikk han en flott Tony Hawk-plakat av mora si. (Tony Hawk er en kjent amerikansk skater) og siden har Tony blitt en ”venn” SAM betror seg til, ikke bare om skating med om livet generelt. Sam har lest biografien hans mange ganger, der finner han svar på nesten alt.

Mora og faren er skilte. Mens faren gjør gode penger som rørlegger, har mora tatt utdanning og fått en bra jobb i kommunen. En dag blir hun bedt på en 50-årsdag til ei dame hun har blitt kjent med gjennom jobben. Sam blir bedt med for å underholde dattera hennes Alicia. De to finner tonen, og allerede på andre date havner de i Alicias seng. Da er det slutt på skating, nå er det Alicia og sex for alle penga.

Men en dag er det slutt, akkurat som om de har forspist seg!

Sam og Alicia sees ikke så ofte mer, men kvelden før han blir 16, får han en SMS fra Alicia. Hun må absolutt treffe han. Det viser seg at Alicia er gravid, og hun vil beholde barnet. Sam tror han må bo sammen med Alicia hvis han skal ta ansvar, for han er en ansvarsfull gutt. De blir liksom litt kjærester igjen. Sam flytter inn på Alicias rom, der de bor sammen med sønnen Rufus. Heldigvis for Sam blir han forkjøla, og flytter hjem…

Denne boka har både humor og varme, og de ulike miljøer blir treffende beskrevet.

MH

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar